Netco

Anti-Virus & Anti-Spam

Netco loopt voorop in anti-virus en anti-spam technologie. Onze positie is het resultaat van jarenlange innovatie op dit gebied.

Veel mensen zullen zich waarschijnlijk niet meer herinneren dat er een tijd is geweest dat spamvrije e-mail normaal was. Hiervoor moeten we terug naar de late jaren ’90. Zo rond 1998/1999 werd spam voor het eerst in Nederland opgemerkt. Het was echter nog geen groot probleem, we waren met z’n allen drukker om virussen te weren uit de mailboxen.

Centrale filtering

In die tijd startte Netco met het bouwen van een centrale virusscanner voor haar klanten. Het idee hierachter was dat iedereen kon profiteren van het centraal scannen van de mail voor heel veel klanten tegelijk. Want een filter voor een virus bij de ene klant werkte meteen ook voor alle andere klanten. Dat was effectiever dan de gebruikelijke gang van zaken in die tijd, waarbij elke virusscanner bij elke klant op elke pc en elke server moest worden ge-update. Wij konden op onze manier met één filter alle klanten op hetzelfde moment bedienen.

Toen enkele jaren later het ‘spammen’ echt doorbrak was het natuurlijk een kleine stap om onze centrale virusfilters uit te breiden met spamfilters. En weer een paar jaar later deden we dat met anti-‘phishing’ functionaliteit. Vandaag de dag beschikt Netco over een van de grootste en beste e-mail filters en worden dagelijks miljoenen berichten gefilterd, schoongemaakt, gestopt of doorgestuurd naar de tienduizenden eindgebruikers. We maken gebruik van twee verschillende datacenters en geografische load-balancing om de e-mail van onze klanten in binnen- en buitenland efficiënt te verwerken. Voor meer informatie over onze mailscan dienst kunt u hier terecht.