Netco

Zomer kijktip: The Circle

Momenteel draait The Circle in de bioscopen, een filmbewerking van de gelijknamige roman van Dave Eggers. The Circle is een fictief internetbedrijf, een soort Google, Facebook en Twitter ineen. Het bedrijf bouwt aan een internetmonopolie en (daarmee) de afschaffing van privacy.

The Circle wil alles van je weten

Het gezicht van The Circle is Eamon Bailey (gespeeld door Tom Hanks). In de film volgen we Mae Holland (Emma Watson, bekend van de Harry Potter-films). Ze is een jonge ambitieuze vrouw die een felbegeerde functie bij The Circle in de wacht weet te slepen. Langzaam maar zeker ontdekt ze hoe The Circle zich inzet om álles van hun klanten te weten komen. Daarmee krijgt het bedrijf steeds meer macht over ieders (privé)leven. Welke gevaren dat met zich meebrengt, wordt Mae Holland steeds meer duidelijk.

Matige kritiek, maar toch zeker gaan zien

Eerlijk is eerlijk, de film wordt matig ontvangen. Veelgehoorde kritiek: ‘zwak verhaal, fascinerende thematiek’. Juist omdat die thematiek zo actueel is én raakt aan ons werkgebied, is het een ‘must-see’ voor vakidioten en nerds.